Detta recept finns säkert där ute någonstans och då säkert med annat namn… Havreflarnen tog snabbt slut här hemma och jag tänkte jag skulle ha bakat fler, men då såg jag en påse med saltade jordnötter, och fick denna brillanta idé 😉 Jag provar göra kakor med både havre, sirap och jordnötter – det torde prinsen gilla då han älskade havreflarnen och han älskar jordnötter.
Jag använde följande ingredienser:
- 200 g smör
- 180 gram (2 dl) strösocker
- 6 gram (2 tsk) vaniljsocker
- 80 gram (0,6 dl) sirap
- 200 gram salta hackade jordnötter
- 75 gram (2 dl) havregryn
- 5 gram (1 tsk) bakpulver
- 180 gram (3 dl) vetemjöl
Och jag gjorde så här:
- Blandade rumsvart smör (skurna i tärningar) tillsammans med vaniljsocker och socker, i matberedaren med kniven monterad, tills allt format sig till en boll.
- Sen blandade jag i alla övriga ingredienser, och körde mixern en stund till.
- Därefter rullade jag degen till flera små bollar som jag plattade till lite med två fingrar, och la på bakplåtsklädda plåtar
- Sen gräddade jag dem i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter med 175 graders värme. (använder du varmluft får du nog halvera tiden)
Prinsen min gillade dem skarpt, kakburken jag la dem i är snart halvtom och det har inte gått 24 timmar än…