Bläddra lite i en gammal (gammal & gammal – det beror i å för sig på vad man definierar som gammal, men kanske 20 år är den, kanske…?) handskriven receptbok – och där fann jag ett recept från en vän (Pia) på Smarrig jordgubbspaj. Så jag bakade den och det var snabbt gjort ;).
Här kommer receptet:
Ingredienser pajdeg:
- 100 gram smör
- 135 gram strösocker
- 52 gram ägg
- 180 gram vetemjöl
- 5 gram bakpulver
Ingredienser, fyllning:
- 250 gram skivade jordgubbar
- 300 gram gräddfil
- 52 gram ägg
- 90 gram strösocker
- 6 gram vaniljsocker
Instruktioner:
- Blanda all ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform.
- Lägg i bären
- Rör ihop fyllning (allt utom bären) till en jämn röra
- Häll röran över bären
- Grädda 200 grader (- 25 grader på varmluftsugn) i ca 20-30 minuter
- Serveras kall dagen efter
Smarrigt, smarrigt – Tack Pia!