Pias Jordgubbspaj

Bläddra lite i en gammal (gammal & gammal – det beror i å för sig på vad man definierar som gammal, men kanske 20 år är den, kanske…?) handskriven receptbok – och där fann jag ett recept från en vän (Pia) på Smarrig jordgubbspaj. Så jag bakade den och det var snabbt gjort  ;).

pias jordgubbspaj3

Här kommer receptet:

Ingredienser pajdeg:

  • 100 gram smör
  • 135 gram strösocker
  • 52 gram ägg
  • 180 gram vetemjöl
  • 5 gram bakpulver

Ingredienser, fyllning:

  • 250 gram skivade jordgubbar
  • 300 gram gräddfil
  • 52 gram ägg
  • 90 gram strösocker
  • 6 gram vaniljsocker

Instruktioner:

  1. Blanda all ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform.
  2. Lägg i bären
  3. Rör ihop fyllning (allt utom bären) till en jämn röra
  4. Häll röran över bären
  5. Grädda 200 grader (- 25 grader på varmluftsugn) i ca 20-30 minuter
  6. Serveras kall dagen efter

pias jordgubbspaj2

Smarrigt, smarrigt – Tack Pia!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.