Underbara fudgekakor

Nu har jag bakat sååå underbara fudgekakor – eller som det heter i landet over there: Snickers doodle cookies.
Ingredienser (ca 30 kakor):
  • 230 gram rumstemperatat smör
  • 360 gram socker
  • 104 gram ägg
  • en nypa salt
  • 9 gram vaniljsocker
  • 5 gram kanel
  • 10 gram bakpulver
  • 480 gram mjöl
  • 15 st vaniljfudge
Garnering:
  • 85 gram socker
  • 2 gram kanel
 
Instruktioner:
  1. Sätt ugnen på 175 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
  2. Vispa det rumsvarma smör tärnat i små kuber med sockret i ca: 3 minuter (med elvisp,  6- 10 minuter om du vispar för hand)
  3. Tillsätt ägget och vispa ca: 2 minut till (med elvisp, för hand: dubbla tiden).
  4. Ta fram en en ren skål lägg i mjöl, salt, vaniljsocker, kanel och bakpulver och blanda med träslev eller liknande tills de är välblandade med varandra.
  5. Sikta ner mjölblandningen i smörblandningen och rör om väl. Arbeta ihop till en smidig deg.
  6. Rulla degen till ca: 30 bollar och stick ner en halv vaniljfudge i varje degboll – som blir en plattare boll i och med det – men det är som det ska  ;).
  7. Rör ihop socker och kanel till garneringen och rulla degbollarna med fugden i socker- & kanelblandningen. Lägg sen på bakplåtspappersklädd plåt med fudgen neråt och platta ev. till bollen lite till.
  8. Grädda i ca: 10 minuter.
  9. Låt kakorna svalna/vila ca: 10 minuter på plåten, innan du flyttar dem till kakfatet  😉 Detta för att de är väldigt mjuka när de kommer ut från ugnen .
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.