Nu har jag bakat sååå underbara fudgekakor – eller som det heter i landet over there: Snickers doodle cookies.
Ingredienser (ca 30 kakor):
- 230 gram rumstemperatat smör
- 360 gram socker
- 104 gram ägg
- en nypa salt
- 9 gram vaniljsocker
- 5 gram kanel
- 10 gram bakpulver
- 480 gram mjöl
- 15 st vaniljfudge
Garnering:
- 85 gram socker
- 2 gram kanel
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper.
- Vispa det rumsvarma smör tärnat i små kuber med sockret i ca: 3 minuter (med elvisp, 6- 10 minuter om du vispar för hand)
- Tillsätt ägget och vispa ca: 2 minut till (med elvisp, för hand: dubbla tiden).
- Ta fram en en ren skål lägg i mjöl, salt, vaniljsocker, kanel och bakpulver och blanda med träslev eller liknande tills de är välblandade med varandra.
- Sikta ner mjölblandningen i smörblandningen och rör om väl. Arbeta ihop till en smidig deg.
- Rulla degen till ca: 30 bollar och stick ner en halv vaniljfudge i varje degboll – som blir en plattare boll i och med det – men det är som det ska ;).
- Rör ihop socker och kanel till garneringen och rulla degbollarna med fugden i socker- & kanelblandningen. Lägg sen på bakplåtspappersklädd plåt med fudgen neråt och platta ev. till bollen lite till.
- Grädda i ca: 10 minuter.
- Låt kakorna svalna/vila ca: 10 minuter på plåten, innan du flyttar dem till kakfatet 😉 Detta för att de är väldigt mjuka när de kommer ut från ugnen .