Päronrutor med kolatäcke

Saftiga rutor med päron och krämig kolaglasyr. Jättegod!

Ingredienser, 24 bitar:

  • 150 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 päron 

Ingredienser, glasyr:

  • 300 g färskost, t ex Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kolasås, valfri köpt

Ingredienser, garnering:

  • mandelspån eller riven kokos

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och
    tillsätt mjölken.
  2. 2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och vänd ihop allt till en jämn smet.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. Häll i smeten.
  5. Skala och skär päronen i bitar. Fördela dem på smeten.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den svalna.
  7. Glasyr: Vispa ihop färskost, florsocker och kolasås. Bred glasyren över kakan. Dekorera kakan med mandelspån eller kokos. Skär den i rutor.

paronrutor3

Jag sålde dessa på ett sommarfik (Baggböle herrgård) och där gick de åt som smör i solsken.

Annons

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.