Saftiga rutor med päron och krämig kolaglasyr. Jättegod!
Ingredienser, 24 bitar:
- 150 g smör
- ½ dl mjölk
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 4 ½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 päron
Ingredienser, glasyr:
- 300 g färskost, t ex Philadelphia
- 1 dl florsocker
- 1 dl kolasås, valfri köpt
Ingredienser, garnering:
- mandelspån eller riven kokos
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och
tillsätt mjölken. - 2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och vänd ihop allt till en jämn smet.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25 x 35 cm. Häll i smeten.
- Skala och skär päronen i bitar. Fördela dem på smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den svalna.
- Glasyr: Vispa ihop färskost, florsocker och kolasås. Bred glasyren över kakan. Dekorera kakan med mandelspån eller kokos. Skär den i rutor.
Jag sålde dessa på ett sommarfik (Baggböle herrgård) och där gick de åt som smör i solsken.
[…] Receptet hittar du bland ett av mina tidigare inlägg: Päronrutor med kolatäcke […]
GillaGilla