När jag lix väntade på att degen till mina parisare/hamburger-bröd skulle jäsa, bakade jag mjuka kakor och här i form av saftiga annansrutor – fräscht & saftigt så här mitt i den Svenska högsommaren
Ingredienser jag använde:
- 420 gram annansringar på burk (=3-pack små annansringar på burk)
- 200 gram (4 st) ägg
- 270 gram (3 dl) strösocker
- 15 gram (1 msk) bakpulver
- 9 gram (2 tsk) vaniljsocker
- 100 g smält smör
- 100 gram (1 dl) mjölk
- 100 gram (1 dl) juice från ananasburkarna
- 330 gram (5,5 dl) vetemjöl
Garnering:
- florsocker
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag, med skål under som tar hand om saften. Jag skar varje ring i 16 bitar:
- Vispa ägg och socker riktigt, riktigt pösigt i en bunke.
- Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke och vänd ner i äggsmeten
- Vänd sen ner det smälta smöret som svalnat, mjölk och ananasjuice
- Vänd ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.
- Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
- Låt kakan svalna i formen.
- Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.