Annans rutor – saftigaste kakan?

När jag lix väntade på att degen till mina parisare/hamburger-bröd skulle jäsa, bakade jag mjuka kakor och här i form av saftiga annansrutor – fräscht & saftigt så här mitt i den Svenska högsommaren

Ingredienser jag använde:

  • 420 gram annansringar på burk (=3-pack små annansringar på burk)
  • 200 gram (4 st) ägg
  • 270 gram (3 dl) strösocker
  • 15 gram (1 msk) bakpulver
  • 9 gram (2 tsk) vaniljsocker
  • 100 g smält smör
  • 100 gram (1 dl) mjölk
  • 100 gram (1 dl) juice från ananasburkarna
  • 330 gram (5,5 dl) vetemjöl

Garnering:

  • florsocker

 

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ananasringarna i mindre bitar och låt dem rinna av i ett durkslag, med skål under som tar hand om saften. Jag skar varje ring i 16 bitar: annansrutor4
  3. Vispa ägg och socker riktigt, riktigt pösigt i en bunke.vispat agg o socker
  4. Blanda de torra ingredienserna i en egen bunke och vänd ner i äggsmeten
  5. Vänd sen ner det smälta smöret som svalnat, mjölk och ananasjuice
  6. Vänd ihop allt till en slät smet.
  7. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 36 cm.
  8. Krama ur ananasbitarna lite lätt så den sista vätskan rinner av. Fördela ut bitarna jämnt på smeten.annansrutor3
  9. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min.
  10. Låt kakan svalna i formen.annansrutor2
  11. Pudra över florsocker och skär kakan i rutor.annansrutor1
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.