Snart slut på glutenfritt på Baggböle Herrgårds sommarcafé så jag gör ett litet påhitt 😉 Det går sanna mina ord att göra denna med vanligt vetemjöl oxå – för dej som klarar gluten
Tre plåtar med sockerfri sockerkakssmet med följande ingredienser:
- 150 gr smör
- 300 gram (3 dl) kokande vatten
- 312 gram (6 st) ägg
- 540 gram (6 dl) socker
- 500 gram (9 dl) fin glutenfri mjölmix (byt ut till vanligt mjöl om du klarar gluten)
- 30 gram (6 tsk) bakpulver
- 18 gram (6 tsk) vaniljsocker
Instruktioner:
- Sätt igång ugnen på 150 grader (varmluft) 175 grader (utan varmluft)
- Smält smöret/margarinet med det kokande vattnet
- Vispa ägg och socker pösigt – du ska vispa med maskin jätte länge
- Blanda mixen med bakpulver och smaksättning och tillsätt det i äggsmeten
- Tillsätt det smälta smöret/margarinet och vattnet
- Fördela smeten lika på 3 bakplåtspapperklädda plåtar.
- Grädda alla tre plåtar samtidigt, om du har varmluftsugn, i ca: 30 minuter Kör du utan varmluft, får du grädda en plåt i taget på nedersta falsen i ca: 20 minuter.
- Låt kakorna svalna
Två fyllningar använde jag, varav ena bestod av:
- Dr.Oetkers Tårtmousse med chokladsmak som vispades med 250 gram (2,5 dl) kall mjölk
och den andra bestod av:
- en förpackning Ekströms marsán – vaniljsåspulver (7 portioner) blandat med4 dl mjölk
- Gör i ordningen moussen och marsánkrämen och bred ut chokladmoussen över en av de kalla kakorna
- Lägg över en av de andra kalla kakorna på kakan med chokladmoussen.
- Bred ut marsánkrämen på den kakan som du just lagt över på den första kakan
- Lägg över den sista kakan på kakorna med mousse kräm
Jag gjorde sen en glasyr och en garnering med dessa ingredienser:
- 112,5 gram smör, smält
- 225 gram (3,75 dl) florsocker
- 33.75 gram (2,25 msk) grädde
- 4,5 gram (1,5 tsk) vaniljsocker
- + 50 gram mörk choklad som garnering
- Smält smöret.
- Rör sen i resten av ingredienserna till glasyren och rör om till en slät smet.
- Bred den varma glasyren över en av de kalla kakan
- Låt stelna medan du gör i ordning dekorationschokladen – smält chokladen över ångbad eller mycket försiktigt i ugnen
- Ringlas den smälta chokladen över den kalla kakan – på glasyren.
Passa på att besöka Baggböle Herrgårds sommarcafé och köp en ruta innan de tar slut.