Päronmuffins & kolafrosting

Så hade ju mina smakessenser kommit… men så har jag också upptäckt KVARG – som finns i flera olika smaker. Bullarna jag bakade med kvarg – blev en succé så varför inte göra muffins med kvarg???

Jag hittade ingen kvarg med ren päronsmak, men en med päron- & kola, så kanske med lite päronessens också – så kanske jag får till det som jag vill.

pa%cc%88ronmuffins-kolafrosting1

Ingredienser, muffins:

  • 50 gram rapsolja
  • 160 gram (3 st) ägg
  • 90 gram (1 dl) strösocker
  • 140 gram (1 dl) ljus sirap
  • 3 gram (1 tsk) vaniljsocker
  • 200 gram kvarg med päron- & kolasmak
  • 180 gram (3 dl) vetemjöl
  • 10 gram (2 tsk) bakpulver
  • 2 gram päronessens

 

Instruktioner:

Muffins

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker, ljus sirap och vaniljsocker i maskin eller med elvisp jättelänge (tills det blir ljust och riktigt pösigt).
  3. Tillsätt kvargen, oljan & essensen och fortsätt vispa.
  4. Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
  5. Svep ner mjölblandningen och blanda  snabbt ner i smeten, med slickepott eller liknande.
  6. Fyll muffinsformar med smet till 2/3.pa%cc%88ronmuffins-i-formar
  7. Grädda i 15–20 minuter. Jag gör oftast muffins & cupcakes i småbrödsformar och då behövs endast ca: 10 minuters gräddning. Jag bakar hellre i mindre format så de som ska äta orkar prova fler sorter. pa%cc%88ronmuffins-gra%cc%88ddade

 

Ingredienser, kolafrosting:

Alla ingredienser ska vara rumstempererade.

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 4 msk cream cheese
  • 3/4 dl florsocker
  • 4 msk färdig kolasås på tub

 

Instruktioner, frosting.

  1. Vispa samman alla ingredienser till en jämn frosting.
  2. Spritsa frosting på kalla muffinspa%cc%88ronmuffinsar-kolatopping
  3. Njut!!!

 

Och de bidde jättegoda!!! och muffinsen smakar päron  🙂   Yes!  Jag är nöjd.

Nästa gång blir det tvärtom: Kola muffins med päronfrosting.

 

En kommentar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.