Så hade ju mina smakessenser kommit… men så har jag också upptäckt KVARG – som finns i flera olika smaker. Bullarna jag bakade med kvarg – blev en succé så varför inte göra muffins med kvarg???
Jag hittade ingen kvarg med ren päronsmak, men en med päron- & kola, så kanske med lite päronessens också – så kanske jag får till det som jag vill.
Ingredienser, muffins:
- 50 gram rapsolja
- 160 gram (3 st) ägg
- 90 gram (1 dl) strösocker
- 140 gram (1 dl) ljus sirap
- 3 gram (1 tsk) vaniljsocker
- 200 gram kvarg med päron- & kolasmak
- 180 gram (3 dl) vetemjöl
- 10 gram (2 tsk) bakpulver
- 2 gram päronessens
Instruktioner:
Muffins
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker, ljus sirap och vaniljsocker i maskin eller med elvisp jättelänge (tills det blir ljust och riktigt pösigt).
- Tillsätt kvargen, oljan & essensen och fortsätt vispa.
- Rör ihop vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
- Svep ner mjölblandningen och blanda snabbt ner i smeten, med slickepott eller liknande.
- Fyll muffinsformar med smet till 2/3.
- Grädda i 15–20 minuter. Jag gör oftast muffins & cupcakes i småbrödsformar och då behövs endast ca: 10 minuters gräddning. Jag bakar hellre i mindre format så de som ska äta orkar prova fler sorter.
Ingredienser, kolafrosting:
Alla ingredienser ska vara rumstempererade.
- 150 g smör, rumsvarmt
- 4 msk cream cheese
- 3/4 dl florsocker
- 4 msk färdig kolasås på tub
Instruktioner, frosting.
- Vispa samman alla ingredienser till en jämn frosting.
- Spritsa frosting på kalla muffins
- Njut!!!
Och de bidde jättegoda!!! och muffinsen smakar päron 🙂 Yes! Jag är nöjd.
Nästa gång blir det tvärtom: Kola muffins med päronfrosting.
[…] Vispa ägg, strösocker, ljus sirap och vaniljsocker i maskin eller med elvisp jättelänge (tills det blir vitt & pösigt – det kan bli upp mot 30 minuter). […]
GillaGilla