Nu var det ett tag sen jag presenterade ett glutenfritt recept, så då kör jag något som är magiskt gott – för både glutenintoleranta & de magar som tål gluten- Jag tror, helt ärligt, att alla gillar denna.
Ingredienser:
- 300 g smör
- 120 g (1,34 dl) strösocker
- 150 g (2 dl) farin
- 6-9 g (2-3 tsk) vaniljsocker
- 4 ägg
- 2 dl Jyttemjöl (majs)
- 40 g (2 dl) mandelmjöl
- 50 g (1 dl) majsmjöl
- 10 g (2 tsk) bakpulver
- 50 g vitchoklad
- 100 g frysta hallon
- 0,5 dl kokos
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 150-175 grader (de lägre om du kör på varmluft & de högre om du bakar i ugn utan varmluft)
- Skär smöret i små kuber
- Vispa smör, strösocker, farin och vaniljsocker luftigt med elvisp eller i maskin
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg
- Blanda mjölen med bakpulver i en annan skål och sikta sen ner mjölblandningen i smeten och rör ihop smeten försiktigt med en slev eller slickepott
- Hacka chokladen och vänd ner i smeten tillsammans med kokosflinger
- Häll smeten i en smord form (20×30 cm)
- Strö över hallonen jämnt över smeten och tryck ner dem försiktigt i smeten
- Grädda i ca 40 minuter, testa med provsticka så det inte blir övergräddade (=torra)
- Låtsvalna och skär upp i lagom stora rutor