Underbara glutenfria hallonrutor

Nu var det ett tag sen jag presenterade ett glutenfritt recept, så då kör jag något som är magiskt gott – för både glutenintoleranta & de magar som tål gluten- Jag tror, helt ärligt, att alla gillar denna.

hallonrutor-glutenfri_fotor

Ingredienser:

  • 300 g smör
  • 120 g (1,34 dl) strösocker
  • 150 g (2 dl) farin
  • 6-9 g (2-3 tsk) vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 2 dl Jyttemjöl (majs)
  • 40 g (2 dl) mandelmjöl
  • 50 g (1 dl) majsmjöl
  • 10 g (2 tsk) bakpulver
  • 50 g vitchoklad
  • 100 g frysta hallon
  • 0,5 dl kokos

 

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 150-175 grader (de lägre om du kör på varmluft & de högre om du bakar i ugn utan varmluft)
  2. Skär smöret i små kuber
  3. Vispa smör, strösocker, farin och vaniljsocker luftigt med elvisp eller i maskin
  4. Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje ägg
  5. Blanda mjölen med bakpulver i en annan skål och sikta sen ner mjölblandningen i smeten och rör ihop smeten försiktigt med en slev eller slickepott
  6. Hacka chokladen och vänd ner i smeten tillsammans med kokosflinger
  7. Häll smeten i en smord form (20×30 cm)
  8. Strö över hallonen jämnt över smeten och tryck ner dem försiktigt i smeten
  9. Grädda i ca 40 minuter, testa med provsticka så det inte blir övergräddade (=torra)
  10. Låtsvalna och skär upp i lagom stora rutor
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.