Mera smarriga fröknäcken

Dessa blev sååå perfekta!

frokna%cc%88cke1-12tim-klar

Ingredienser:

  • 140 g (2 dl) chiafrön (Innehåller väldigt mycket omega3!)
  • 140 g (2 dl) pumpakärnor
  • 200 g (2 dl) solroskärnor
  • 140 g (2 dl) sesamfrön (gärna oskalade)
  • Lite himalayasalt (Rik på mineraler) + extra salt att strö över
  • 1 msk Kokossocker  (Lågt GI)
  • 600 g (6 dl) vatten

Instruktioner:

  1. Tag fram två (2) bunkar och lägg i chiafrön i ena bunken med 6 dl vatten.
  2. Lägg de övriga fröerna i den andra bunken och täckt med vatten.
  3. Låt dessa bunkar stå i 1-3 timmar. Rör om då och då. När bunken med chiaröna blivet som en gelé är väntan över.
  4. Slå bort eller sila bort vattnet från bunken med blandade frön. Och blanda ner frömassan i bunken med chiagelén.
  5. Rör i salt och kokossocker. 
  6. Smörj eller täck två (2) plåtar med bakplåtspapper och bred ut massan tunt och jämt över plåtarna ELLER Klicka ut tex i ett pepparkaksmått och tryck ut och platta till frömassan så tunt du vill ha dem (de flesta gillar när de är supertunna då blir det krispigare)
  7. Sätt ugnen på 50 grader (varmluft eller utan), strö lite salt över frömassan och stoppa in plåtarna i ugnen med ett grytlapp mellan ugnsluckan så det blir en liten glipa
  8. Grädda i ca: 12 timmar (ja du läste rätt: timmar). Att grädda långsamt är det bästa – men du kan även grädda dem i 160 grader (varmluft) 180 grader (utan varmluft) i ca: 70 minuter – så torde de ha blivet torra.
  9.  Skär i lagom stora bitar och låt svalna.
  10. Förvara torrt tills fredagsmyset.

 

Är det några frön du inte gillar kan du byta ut de till frön du gillar. Byt dock inte ut linfrönen – då det är dessa som hjälper brödet att hålla ihop. Vill du inte ha i fullt så mycket linfrön så använd i alla fall 1 dl linfrön och tillsätt 2 msk fiberhusk så hjälper det till att hålla ihop brödet. Fiberhusk tillsätter du tillsammans med fröerna i vattnet som sen silas bort.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.