Mina köksmaskiner

Har fått någon fråga på vilka maskiner jag har när jag bakar och idag blev jag en maskin rikare, så här kommer en presentation över mina underbara maskiner som hjälper mig i bakningen  🙂

Börjar med elvispen jag köpte idag. Jag har stått utan elvisp sen jag lånade ut min till arbetet – där den gjorde slut.

I dag köpte jag en från NetonNet, en elvisp som förutom de vanliga visparna och degkrokarna även kom med en ballongvisp. Det gillar jag:

Dessutom gillar jag förvaringen till tillbehören. Klockrent! Och bara 199 kr.

Den maskin jag använder mest är min Hercules, jag önskar dock ibland att vispen hade gått upp på kanterna som Bosch maskin gör + att jag hade önskat en större skål så man kan ta sig ann att göra dubbla satser bullar på en och samma gång – men då blir maskinen så mycket dyrare… annars är det kalasbra! Dock rekommenderar jag att när man ska låta maskinen knåda – att man ställer den på golvet då den vandrar när man knådar på högre hastighet och då kan den lätt falla från bänken om man inte står håller i den hela tiden.

Priset för maskinen ligger på under 2000 kr och det tycker jag för denna är ett kanonbra pris. Den har stark motor och gör det den ska. Man kan justera hur långt ner/upp man t.ex. vill att vispen ska gå – så den kommer åt smeten på botten oxå.

Jag har en mini-hackare oxå – som jag bl.a. krossar karameller i och den är helt underbar.

Liten och behändig med dubbla knivar! Jag kom inte ihåg var jag köpte den – förutom på nätet någonstans och priset var kring 8-900 kr OCH den är värd varje slant! Den heter Kenwood ch250 och finns i alla fall på: https://www.kitchenone.se/produkt/kenwood-ch250-minihackare/?gclid=CjwKEAjwtNbABRCsqO7J0_uJxWYSJAAiVo5L-39iUtgX32sRSWjlLLto6aR6-PHiYNRYGo5z06iXvRoCZM_w_wcB

 

Min matberedare är den maskin jag använder mest efter Hercules och det är en med titanbelagda blad på knivtillbehöret – vilken är sååå bra! Märket är: Electrolux och en: EFP7300 och den är faktiskt dyrare än min Hercules. Denna kostar kring 2 500 kr men den är värd varje krona…

Den har tillbehören du behöver och inte massa extra jox som ska ta plats i skåpet. Bra och stark motor. Jag valde denna främst för att man lagt ner pengar på de finesser och tillbehör man behöver – jag behöver och på det visset är min uppfattning att denna är hållbarare än någon som man får med flera onödiga tillbehör till – eller som har allt i ett o.s.v.

Denna ångrar jag inte ett ögonblick att jag köpte. Och jag har inget negativt att säga om den alls. Bara goda erfarenheter!

Har oxå förstått att en stark motor är att föredra framför en massa tillbehör  😉

 

Så då har ni fått en glimt av mina maskiner och vad jag tycker om dem än så länge.

 

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.