Mammas chokladfudge

Host, host men lite julgodis (mammas chokladfudge) ska jag väl kunna fixa med munskydd =)  och handskar på.dec-3-chokladfudge3

Detta recept kallar jag mammas – men hon har i sin tur tagit det från en mycket gammal receptbok utgiven av ICA. Receptet finns inte på Icas hemsida.

Ingredienser:

  • 75 gram kakao (1,9 dl)
  • 675 gram strösocker (7,5 dl)
  • 1,95 gram salt (1/3 tsk)
  • 53 gram ljus eller mörk sirap (2,5 msk)
  • 250 gram kaffegrädde (2,5 dl)
  • 35 gram smör (=2,5 msk smält smör)
  • 11,5 gram vaniljsocker (1,25 msk)
  • Sprayfett att smöra form med

Instruktioner:

  1. Spraya ett smörgåspapper eller aluminiumfolie med ett tuntlager fett som du vikt till en låda på ca: 30×20 cm och lägg på plåt eller lämplig formdec-3-chokladfudge1
  2. Blanda kakao, strösocker, och salt o tjockbottnad kastrull
  3. Blanda i sirap & grädde
  4. Sätt på spisplattan på medelvärme och låt koka på medelvärme under omrörning tills massan mäter 120 grader.
  5. Ta bort från värmen och rör ner smöret.
  6. Häll allt i en bunke och vispa med elvisp tills massan blivet tjock och nästan styv
  7. Blanda i vaniljsockret
  8. Häll ner chokladmassan i formen och låt det hela stelna innan du skär i lagom stora bitar som kan viras in i cellofan eller smörgåspapper dec-3-chokladfudge2
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.