Så trevligt och enkelt och gott det bidde att göra egna gelégodisar.

- 6 gelatinblad
- 50 gram glukos
- 90 gram (1 dl) strösocker
- 250 gram (2,5 dl) vatten
- hallonarom
- röd karamellfärg
En silikonform av något slag. Jag använde denna: 

som jag köpte på Wish: http://www.wish.com/c/555c3372e0ebce1ce1e8470f
med väldigt lååååång leveranstid…
det billiga priset är inte värt väntan.
Kolla in Lyckasmedmat eller googla silikonform+godis eller praliner för att få fram flera säljare i Sverige så leveranstiden inte blir sååå otroligt lååååång 😉
Instruktioner
- Olja in silikonformarna
- Llägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
- Blanda glukos, socker och vatten, och koka tills det håller 122 grader.
- Krama ur gelatinbladen lite lätt och smält den med 2 msk nytt vatten i en kastrull. Det får absolut inte börja koka.
- Rör ner det smälta gelatinet i sockerlagen tillsammans med arom och färg.
- Låt godismassan svalna till 70 grader innan du med hjälp av t.ex. en knäcktratt fyller formarna.
- Låt stå i rumstemperatur över natten.
- Häll upp lite strösocker på ett fat och rulla godisarna i sockret eller pensla gelégodisarna med lite neutral olja så de inte klibbar ihop i godisskålen.