En smakexplosion i munhålan – blev denna förrätt.
Redan första tuggan överraskades av alla smaker. Så gott detta var!
Detta inlägg började jag skriva igår i hemlighet för att publicera efter vi ätit av av allt som serveras under lördagkvällen – då vi firade min prins till man som under året sålt 100 värmepumpar.
Inspirerad av ICAs recept på: Körsbärstomat med tryffelcrème och timjan tänkte jag göra en liknande variant men på mjukt bröd och lite pizzainspirerad då huvudrätterna har en doft av Italien.
Jag använde följande ingredienser (till 10 personer) i de olika delarna:
Ingredienser, Körsbärstomater:
- 30 körsbärstomater på kvist
- olivolja
- 1 msk socker
- salt och vitpeppar
Instruktioner längre ner
Ingredienser, Tryffelcrème:
- 200 g färskost
- 2 tsk tryffelolja
- 1 msk färskpressad citronjuice
- 1 msk flytande honung
- salt och peppar
Instruktioner längre ner
Extra ingredienser innan servering:
- 10 bitar jubileumskaka från Polarbröd
- tomatsås eller pizzasås
- purjolök
- 1 baconpkt
- riven ost
- färsk timjan
Instruktioner längre ner
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Körsbärstomater: Blanda olja, kryddor & socker i ugnssäkerform
- Gnid in körsbärstomaterna med gnid in tomaterna i krydd- & oljeblandningen
- Ugnsbaka tomaterna i 2 timmar. Öppna ugnsluckan ett par gånger och skaka formen så tomaterna rullar runt i krydd- & oljeblandningen.
- Låt tomaterna svalna.
- Tryffelcrème: Blanda färskost, typ philadelphia, med tryffelolja, färskpressad citronjuice och flytande honung. Smaksätt med salt och peppar.
- Innan servering: Sätt ugnen på 200-225 grader
- Skiva baconet i små fina bitar och stek.
- Bred tomatsås på varje brödskiva.
- Hacka purjolöken fint och lägg på varje macka
- Klicka ut tryffelcrèmen jämnt över mackorna och strössla ut baconet
- Lägg ut ca: 3 tomater på varje macka av tomaterna som varit i ugnen
- Toppa med riven ost.
- Värm bröden i ugn på tills osten precis smält.
- Ätklar!