Då var det dags att presentera och ta tag i huvudrätterna till Prinsens 100:a-värmepumpar-sålda-fest.
När jag skriver detta inlägg är det lördag men inlägget kommer inte bli offentligt förrän söndag – då vi har provat rätterna och kan med receptet ge ett utlåtande också.
Jag kommer göra två huvudrätter: en fisk & en kyckling – så får gästerna välja. Till detta kommer det bli potatisgratäng.
Ingredienser jag använt till kycklingrätten är följande:
- Kycklingfilé eller lax
- 2 msk neutral olja
- 2 msk torkade örter
- 2 msk flingsalt
- 1 tsk chiliflingor
- 3 vitlöksklyftor
- 1/2 citron
- 100 gram Philadelphia Sweet chili
- Smör till form
- 100 gram Phiadelphia Sweet chili
- 2 paprikor
- 1/2 ask cocktailtomater
- 1 purjolök
- ca: 3 dl grädde
- pizzakrydda
- färsk basilika
Instruktioner, kyckling:
- Sätt ugnen på 125 grader
- Rör ihop olja, saft från 1/2 citron, örter, salt, chili. pressade vitlöksklyftor.
- Snitta varje kycklingfilé och bred ut philadelphia i snittet.
- Gnid in olje-kryddblandningen i varje filé
- Ringla smör i en ugnsfast form.
- Lägg filérna eller fisken i formen och ställ in i ugnen i 2 timmar för kyckling, för fisk till temperaturen i laxen är 40-45 grader.
- Tag ut formen
- Öka ugnstemperaturen på ugnen till 225 grader för kyckling. till 175 grader för fisk.
- Hacka grönsakerna
- Blanda ihop philidelphia & grädde
- Strössla ut de hackade grönsakerna runt om och på kycklingfiléerna.
- Krydda med torkad pizzakrydda
- Häll över gräddblandningen
- Ställ in i 225 graders varm ugn i 25-30 minuter för kyckling. För laxen tills temperaturen på fisken är 50-55 grader
- Garnera med färsk basilika
Servera med t.ex. potatisgratäng