Smarrig kycklingfilé & lax med örter

Då var det dags att presentera och ta tag i huvudrätterna till Prinsens 100:a-värmepumpar-sålda-fest.

När jag skriver detta inlägg är det lördag men inlägget kommer inte bli offentligt förrän söndag – då vi har provat rätterna och kan med receptet ge ett utlåtande också.

Jag kommer göra två huvudrätter: en fisk & en kyckling – så får gästerna välja. Till detta kommer det bli potatisgratäng.10dec-16-lax1

10dec-16-kyckling1Ingredienser jag använt till kycklingrätten är följande:

  • Kycklingfilé eller lax
  • 2 msk neutral olja
  • 2 msk torkade örter
  • 2 msk flingsalt
  • 1 tsk chiliflingor
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 citron
  • 100 gram Philadelphia Sweet chili
  • Smör till form
  • 100 gram Phiadelphia Sweet chili
  • 2 paprikor
  • 1/2 ask cocktailtomater
  • 1 purjolök
  • ca: 3 dl grädde
  • pizzakrydda
  • färsk basilika

Instruktioner, kyckling:

  1. Sätt ugnen på 125 grader
  2. Rör ihop olja, saft från 1/2 citron, örter, salt, chili. pressade vitlöksklyftor.
  3. Snitta varje kycklingfilé och bred ut philadelphia i snittet.
  4. Gnid in olje-kryddblandningen i varje filé
  5. Ringla smör i en ugnsfast form.
  6. Lägg filérna eller fisken i formen och ställ in i ugnen i 2 timmar för kyckling, för fisk till temperaturen i laxen är 40-45 grader.
  7. Tag ut formen
  8. Öka ugnstemperaturen på ugnen till 225 grader för kyckling. till 175 grader för fisk.
  9. Hacka grönsakerna
  10. Blanda ihop philidelphia & grädde
  11. Strössla ut de hackade grönsakerna runt om och på  kycklingfiléerna.
  12. Krydda med torkad pizzakrydda
  13. Häll över gräddblandningen10dec-16-kycklin-innan-gra%cc%88ddning 10dec-16-innangra%cc%88ddning
  14. Ställ in i 225 graders varm ugn i 25-30 minuter för kyckling. För laxen tills temperaturen på fisken är 50-55 grader
  15. Garnera med färsk basilika

Servera med t.ex. potatisgratäng 10dec-16-pot

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.