Voila! ” tunikor klar! Kanske…

Så har jag sytt ihop två av tunikorna jag klippte igår. Så då är de klar. Eller…? Kanske vill jag göra några detaljer på den blå-svarta… någon detalj i form av knappar eller fejk-fickor…  Jag får suga på den en stund. Förslag mottages gärna!

Med selfie-pinnen har jag fotat tunikorna på min kropp. En skyltdocka har jag inte. Och ärligt talat så torde det inte fungera vidare bra då min kropp ändrar form dag för dag och från timme till timme OCH det klarar inte en skyltdocka  😉  inte nån jag tänker jag lägga pengar på i alla fall.

31dec16blasvart-tunika1a

Mönstret jag utgått från är 4-V-07 från Svenska mönster som kostar 180 kr. Det jag justerade mest var halsringningen som jag ville ha ganska rak – inte alls så rundad som grundmönstret. Mönstret är enkelt och det är inte alls svårt att följa och fort går det  🙂

Tyget kommer från Ohlssons tyger fysiska butik på Mariedal i Umeå. Det är inköpt för bara ett par dagar sen, så det finns kvar att köpa för den som gillar tyget. Jag älskar tyget som både är följsam, mjukt och skönt som Jersey med stretch och den stickad looken med struktur i mönstret. Liknande tyger finns på Ohlssons webbutik HÄR

31dec16-blasvart-tunika1b

På den randiga modellen valde jag att oxå hålla mig till den raka halsringningen och göra en polokrage. Likaså här har jag inhandlat tyget som är ett trikåtyg, från Ohlssons tyger. Jag fann det bland stuvarna  😉  Ett riktigt fynd! Det är alltid roligt att besöka olika Ohlssons tyger butiker och rota bland stuvarna – då det är olika stuvar i alla butiker.

31dec16-svartgulrandigtunika

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.