Jag fortsatte bakningen med att baka tekakor med följande ingredienser:
- 50 g jäst
- 1 000 g mjölk
- 70 g sirap
- 1 msk salt
- 1500 g vetemjöl (ca 3 liter)
- 100 g smör, rumsvarmt
Instruktioner:
- Smula ned jästen i en bunke och rör ut med lite av mjölken. Tillsätt resten och även sirap.
- Arbeta in nästan allt vetemjöl, spara ca 1 dl till utbakningen. Knåda degen i maskin i 5 minuter och skiva sedan ned smöret. Fortsätt knåda i minst 5 minuter till – degen ska bli smidig och släppa bunkens kanter. Tillsätt saltet och knåda lite till.
- Lägg degen i en stor skål täck med plastfilm och jäs till dubbel storlek, ca 45 minuter.
- Sätt ugnen på 275 grader.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom igen. Dela degen i ca: 100 grams bitar
- Forma till bollar
- Snitta ett kryss mitt på degbollen
och kavla sen ut till cirklar.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper, täck med bakduk och jäs i 20 minuter till.
- Nagga kakorna och grädda mitt i ugnen i ca: 5 – 7 min.
- Lägg över på galler och låt svalna under bakduk.