Av de tre sorter chokladbollar jag bakade igår (lördag) – så var det dessa som min man formligen älskade! Älskade mer än mig…
…för tillfället i alla fall 😉 Hoppas jag =O)
Ingredienserna som jag använde var:
- 220 g havregryn
- 150 g smör
- 50 g kokosflingor
- 10 g vaniljsocker
- 10 g kakaopulver
- 60 g O´boy-pulver
- 50 g starkt kaffe
- 150 g florsocker
- 30 g mjölk
Garnering:
- Kokosflingor, pärlsocker, strössel eller varför inte hackad mandel
Och här följer mina instruktioner, så som jag gjorde:
- Brygg eller koka starkt kaffe och låt svalna
- Tärna eller skiva smöret .
- Ta fram din matberedare och montera kniven.
- Lägg ner alla ingredienser (ej garneringen. Och JA – 50 gram kokosflingor ska med) i matberedarens skål och kör maskinen tills det blivet en jämn smet.
- Använd en slickepott och skrapa ur matberedarskålen med chokladsmeten till en djuptallrik eller skål och förvara, övertäckt med plast, i kylen medan du t.ex. städar & diskar undan.
- Fyll en skål eller djuptallrik med vald garnering.
- Ta ut smeten från kylen och forma till lagom stora bollar som du sen rullar i garneringen
- Förvara bollarna i burk med lock i kyl eller frys när du inte ska njuta av dess smak