Delikata chokladbollar

Av de tre sorter chokladbollar jag bakade igår (lördag) – så var det dessa som min man formligen älskade! Älskade mer än mig…

…för tillfället i alla fall  😉  Hoppas jag  =O)

22 april 2017 delicato1

Ingredienserna som jag använde var:

  • 220 g havregryn
  • 150 g smör
  • 50 g kokosflingor
  • 10 g vaniljsocker
  • 10 g kakaopulver
  • 60 g O´boy-pulver
  • 50 g starkt kaffe
  • 150 g florsocker
  • 30 g mjölk

Garnering:

  • Kokosflingor, pärlsocker, strössel eller varför inte hackad mandel

 

Och här följer mina instruktioner, så som jag gjorde:

  1. Brygg eller koka starkt kaffe och låt svalna
  2. Tärna eller skiva smöret .
  3. Ta fram din matberedare och montera kniven.
  4. Lägg ner alla ingredienser (ej garneringen. Och JA – 50 gram kokosflingor ska med) i matberedarens skål och kör maskinen tills det blivet en jämn smet.
  5. Använd en slickepott och skrapa ur matberedarskålen med chokladsmeten till en djuptallrik eller skål och förvara, övertäckt med plast, i kylen medan du t.ex. städar & diskar undan.
  6. Fyll en skål eller djuptallrik med vald garnering.
  7. Ta ut smeten från kylen och forma till lagom stora bollar som du sen rullar i garneringen
  8. Förvara bollarna i burk med lock i kyl eller frys när du inte ska njuta av dess smak22 april 2017 delicato2
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.