Hamburgebröd

 Om en SI så där 6 dagar så fyller äldsta gossen år och det är en tradigs att vi grillar parisare och vore det då inte kalas med egenbakade bröd till?!

Så jag provar ett recept jag skrivet upp en gång men inte provat och idag när jag varit på g med några degar sätter jag igång denna deg oxå med följande Ingredienser:

  • 50 g färsk jäst
  • 830 g ljummet vatten
  • 80 g rapsolja eller flytande raps- & smör
  • 2,5 tsk örtsalt
  • 1,5-2 tsk socker
  • ca: 1-1,5 kg vetemjöl special eller manitoba

Garnering:

  • 1 Ägg
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk örtsalt
  • Sesamfrön

 

Instruktioner:

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten
  2. Tillsätt smör eller olja och rör om.
  3. Häll i socker och 1 kg mjöl och knåda degen smidig en bra stund. Gärna i 10 min i bakmaskin. Tillsätt salt och mer mjöl om degen är på tok för lös och knåda lika länge till, i maskin
  4. Täck bunken med en plastpåse och låt jäsa 1 tim i rumstemperatur eller några timmar i kylen, ca: 2-8 timmar.
  5. Häll ut degen på mjölat bakbord, tryck ut ca; 50-60 st lika stora degbitar och runddriv dem. 
  6. Täck med en bakduk och låt vila i 15 min.
  7. Kavla sedan ut en boll till en rundel på ca 8 cm i diameter och 0,5 mm tjock. Ser ut som blivande pitabröd 😉
  8. Lägg på en plåt med bakpapper, täck med bakduk och låt jäsa i ca 30-60 min.
  9. Värm ugnen till 200°.
  10. Pensla bröden med uppvispat ägg med vatten och örtsalt. Strö på sesamfrön och baka mitt i ugnen i ca 10-15 min.
  11. Låt svalna under bakduk.

Oj vad nöjd jag blev med utseendet 😁 smaken vet jag inte men jag ska prova i morrn till middag då jag planerat just parisare då

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.