Mera bak till kalaset i form av glutenfria cup cakes där grunden – självaste muffisen är baserad på mina Apelsin- & mandelmuffins som du finner HÄR
Jag har bytt ut 150 gram mjöl till 2,5 dl av Sempers glutenfria fin mjölmix:
För mig blev det totalt 73 st mini cupcakes – så normalstora torde bli kring 35 st. Satsen går att halvera om man inte önskar så många på samma gång
Ingredienser, till 73 mini cupcakes:
- 250 gram (2,5 dl) rapsolja
- 50 gram (0,5 dl) vatten
- 50 gram (0,5 dl) saft från apelsin
- 200 gram (4 st) ägg
- 1 apelsin (skalet)
- 270 gram ( 3 dl) strösocker
- 2 gram (0,5 tsk) salt
- 2,5 dl glutenfri fin mjölmix
- 120 gram (2,5 dl) mandelmjöl
- 20 gram (4 tsk) bakpulver
- 10 gram (2 tsk) vaniljsocker
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175 grader (varmluft) eller 200 grader (utan varmluft)
- Sikta ner alla torra ingredienserna, i en ren bunke och blanda väl – vispa med en handvisp.
- Riv apelsinen
- Blanda olja, vatten, ägg, saft och skal från apelsinen i en annan bunke.
- Blanda ner de torra ingredienserna i de våta – vispa för hand eller använd vingen i köksmaskinen. Arbeta ihop till en slät smet.
- Ställ ut stabila pappersformar på en plåt eller mindre stabila pappersformar direkt i en muffinsplåt. Jag använder ICAs småbrödsformar och muffinsplåtar för små muffins.
- Fördela nu smeten med hjälp av en spritspåse eller kanna med pip – jämnt ner i formarna, spritsar eller häller du snett så kommer muffinsarna bli sneda vid gräddningen – och det vill man ju inte 😉 Fyll muffinsformarna till 3/4
- Grädda stora muffins i ca: 20 minuter, små muffins i ca: 10 minuter. Känn med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
- Ställ muffinsarna på ett galler medan de svalnar – har du kvar dem på plåten så fortsätter de gräddas och riskerar bli torra.
Dags att göra frostingen med följande ingredienser:
- 300 g vit choklad
- 10 g rumsvarmt smör
- 180 g florsocker
- 300 g philadelphia
Instruktioner:
- Smält chokladen
- Vispa smör & florsocker fluffigt i maskin
- Tillsätt chokladen och fortsätt vispa
- Ha sist ner philadelphia och fortsätt vispa till en len frosting
- Spritsa ut på de avsvalnade muffisen