Bakar toast

Jag har fått tag i lite rent gluten och provade baka rostbröd / franska / toast och det blev så bra!! När man rostar den smakar det som bröd man får utomlands  🙂 170610-formfranska 1

Jag använde följande ingredienser:

  • 25 g jäst
  • 500 g vatten, fingervarmt
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk salt
  • 600-720 g vetemjöl
  • 2 msk gluten  (kan uteslutas men ta då ett starkare mjöl, som vetemjöl special eller manitoba)

Garnering

  • 1 ägg
  • vallmofrön

 

Instruktioner:

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner socker, olja och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter så att glutentrådarna blir starka och brödet luftigt.
  2. Tillsätt saltet och knåda in det i degen
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca: 60 min.
  4. Dela degen i två delar på ett mjölat bakbord. Forma (slå/vik) degbitarna till två släta limpor och lägg dem i två limpformar med bakplåtspapper, ca: 1 ½ liter.
  5. Pensla bröden med ägg och strö över vallmofrön.
  6. Låt dem jäsa under bakduk i ca: 30-60 min. Sätt ugnen på 250 grader (över- & undervärme).
  7. Sänk värmen direkt till 200 grader när du sätter in limporna i ugnen. Grädda dem längst ner i ca: 20-45 min (tills brödet mäter ca: 96 grader i mitten).
  8. Låt bröden svalna i formarna.

170610-formfranska 2

Jag hade bara en form så ena formfranskan bidde som en limpa i formen… men lika god som den hade varit i en form.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.