En av prinsens favoriter är dessa cornflakeskakor. Och nu när han står på mässa 10 dagar i rad tänkte jag att han skulle få lite favoriter som jag justerar ingredienslista på lite… 😉 och resultatet: ännu godare än originalet 🙂
Jag lägger till kokosfett och en choklad-toffe arom
Dessa är dessutom väldigt enkla att baka och fort går det också 😁
Material du behöver:
- Stor tjockbottnad kastrull
- Slev
- våg
- Klocka
- Bakplåtspapper eller småbrödsformar i papper
Jag använder följande ingredienser:
- 200 g smör (förbjudet att använda margarin)
- 280 g ljus sirap
- 180 g strösocker
- 40 g kakao
- 80 g cornflakes
- 100 g kokosflingor
- 40 g kokosfett
- 2 tsk vaniljsocker
Extra smaksättning, (kan uteslutas):
- 6 gram arom choklad/toffe (från Borgeby kryddgård)
Och så här gör jag, dvs instruktioner:
- Blanda samman allt utom flingor, kokos och smaksättning i en tjockbottnad kastrull och låt koka i 3-5 minuter
- Ta av kastrullen från värmen och blanda ner smaksättning och rör om. Blanda sen ner kokosflingor och sist cornflakes.
- Klicka ut smeten i småformar eller direkt på bakplåtspapper
- Låt svalna i kylskåp