Krispig jordnötskaka med nutella & kokos

Medan bulldegen är på sin andra jäsning gör jag en smarrig långpanne-godis-kaka med både jordnötssmör, krispiga rice crisp, nutella & kokosflingor m.m. som toppas med ett täcke v ljuvlig choklad. Jag slängde snabbt ihop dena godis-kaka i en långpanna (40×30 cm) med följande ingredienser:

  • 10 dl rice crisp
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 340 g jordnötssmör (1 burk)
  • 100 g nutella
  • 40 g kokosflingor
  • 135 g strösocker
  • 185 g ljus sirap

Garnering :

  • 340 gram (mjölk)choklad

Instruktioner:

  1. Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull på spisen och värm – det ska inte koka! Bara lite värme så du kan blanda samman dessa ingredienser till en jämn smet.
  2. Blanda  samman rice crisp, vaniljsocker och kokosflingor i en bunke och rör ner detta i den uppvärma jordnötsblandningen. Rör om så att allt blandar sig ordentligt.
  3. Platta ut smeten i en långpanna (30×40 cm). Jag la ett bakplåtspapper på under och över kakan och kavlade ut smeten relativt jämn i formen 
  4. Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i micron, och bred ut detta över kakan när den kallnat. 
  5. Låt svalna i kylskåp innan du skär den lagom stora bitar.   
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.