Medan bulldegen är på sin andra jäsning gör jag en smarrig långpanne-godis-kaka med både jordnötssmör, krispiga rice crisp, nutella & kokosflingor m.m. som toppas med ett täcke v ljuvlig choklad. Jag slängde snabbt ihop dena godis-kaka i en långpanna (40×30 cm) med följande ingredienser:
- 10 dl rice crisp
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 340 g jordnötssmör (1 burk)
- 100 g nutella
- 40 g kokosflingor
- 135 g strösocker
- 185 g ljus sirap
Garnering :
- 340 gram (mjölk)choklad
Instruktioner:
- Blanda jordnötssmör och sirap och socker i en kastrull på spisen och värm – det ska inte koka! Bara lite värme så du kan blanda samman dessa ingredienser till en jämn smet.
- Blanda samman rice crisp, vaniljsocker och kokosflingor i en bunke och rör ner detta i den uppvärma jordnötsblandningen. Rör om så att allt blandar sig ordentligt.
- Platta ut smeten i en långpanna (30×40 cm). Jag la ett bakplåtspapper på under och över kakan och kavlade ut smeten relativt jämn i formen
- Smält chokladen över ett vattenbad eller försiktigt i micron, och bred ut detta över kakan när den kallnat.
- Låt svalna i kylskåp innan du skär den lagom stora bitar.