Med frysen tom så måste en storsats med mumsigaste chokladbollarna göras. Jag tror jag tar och gör två varianter – en original & en med kolasmak OCH jag börjar här med mitt original med följande ingredienser, till smeten:
- 330 g havregryn
- 225 g smör
- 75 g kokosflingor
- 15 g vaniljsocker
- 60 g kakao
- 45 g O´boypulver
- 75g starkt kaffe med hasselnöt*
- 225 g florsocker
- 45 g mjölk
Garnering: kokosflingor, pärlsocker, strössel, hackade nötter eller annat
- Starkt kaffe med hasselnöt görs av 2 msk vanligt kaffe + 2 msk hasselnötskaffe (finns bl.a. att köpa på Indiska)
& 2 koppar vatten. Detta bryggs och svalnar innan du tillsätter det i smeten.
Instruktioner:
- Ta fram matberedaren och montera kniven. Lägg i alla torra ingredienser och kör maskinen tills det blivit ett fint mjöl
- Tärna smöret och lägg i smöret, kaffet & mjölken i skålen och kör ytterligare ett par minuter tills allt är en jämn smet
- Flytta över smeten till en skål och täck med plastfolie och låt smeten vila ca: 20-30 minuter i kylen
- Gör i ordning garneringen på ett fat
- och börja rulla smeten till stora bollar som du sen rullar i garneringen
- Förvara svalt & njut!