Ett impulsköp på gula & svarta senapsfrön här om dagen resulterade i en grov senap med ölet Staropramen som bas. Nu ska den bara få vila i sina burkar ett par dagar och få åt sig lite smaker. 😀
Jag gjorde ett eget hittepå inspirerat av lite olika recept med följande Ingredienser:
- 4 dl Staropramen (fungerar säkert med annat öl oxå)
- 1,25 dl gula senapsfrön
- 0,75 dl svarta senapsfrön
- 2 msk senapspulver
- 35 g honung
- 30 g strösocker
- 20 g farin socker
- 2 tsk salt
- 2 msk vitvinsvinäger
- 85 g neutral olja
Instruktioner:
- Lägg fröna i öl över natten eller upp till ett dygn (jag lät det ligga nästan 2 dygn)
- Ta fram matberedare eller mixer och blanda samman ölen med fröna och senapspulvret, honung, strösocker & farin, salt & vinäger. Mixa detta till en krämig konsistens
- Tillsätt oljan långsamt medan maskinen är i gång.
- Fördela i burkar och låt mogna ett par dagar