Så har jag beslutat mig för att göra blåbärsmarmelad till julpåsarna/julkorgarna jag fått beställning på. Det blir en smakrik marmelad med blåbär och choklad, både mörk & mjölkchoklad + citron.
Den chokladen jag börjat använda när jag bakar och som nu när jag ska göra marmelad med choklad i, är från Lidl. Den är både god och billig. 49,50 kr/kg!
Jag ska göra marmelad till minst 30 burkar, som jag köpt på Ikea
De kommer i 3-pack och rymmer ca: 150 gram marmelad/burk.
Ingredienser:
- 700 g frysta svenska blåbär
- 400 g strösocker
- 1 citron (skal & saft)
- 2 tsk röd melatin + 50 g strösocker
- 100 g mörk choklad
- 50 g mjölkchoklad
Instruktioner:
- Mät upp de frysna blåbären och lägg dem i en tjockbottnad kastrull
- Häll ner sockret över de frysna blåbären
- Täck kastrullen med en lock
- Rör om i kastrullen när blåbären börjar tina. Låt detta safta av sig ordentligt.
- Mät upp resterande ingredienser: melatin, socker, citron och choklad.
- Zesta citronen och pressa ut all saft från citronen, direkt i kastrullen med blåbär och socker
- Koka upp bärmassan och låt detta sen sjuda i ca: 10 – 20 min.
- Blanda melatin med sockret som är kvar och rör ner detta i marmeladen och låt koka i 2 minuter.
- Ta av från värmen.
- Hacka chokladen i mindre bitar.
- Ta bort all skum som ligger på ytan av marmeladen, med en hålslev
- Rör ner chokladen i marmeladen så att den smälter helt.
- Häll genast upp i rena glasburkar och låt svalna.
Det bidde ett gäng för mig:
Så nu blir det att göra ett gäng fina etiketter oxå 😋