I kväll blev det ischoklad. Och jag hoppas bli lika nöjd som förra året trots att jag i år bytt chokladmärke. Till årets ischoklad använder jag samma propositioner av mjölkchoklad & mörk choklad samt kokosfett & nutella – men jag använder choklad från marabou & fazer:
Det blir i år följande ingredienser:
- 150 gram mörk choklad (Marabou)
- 75 gram mjölkchoklad (Fazer)
- 75 gram mjölkchoklad (Marabou)
- 100-125 gram kokosfett
- 4 msk Nutella
- 70 st ischokladformar (mina tog slut så jag använder knäckformar – de är något mindre och därför blir det fler till antalet som behövs)
Instruktioner:
-
- Hacka chokladen i mindre bitar.
- Dela kokosfettet i mindre bitar
- Lägg kokosfett och choklad i en rostfri skål och smält över vattenbad. Jag använder IKEAS Stabil vattenbadsinsats – den är helt underbar:
- Ställ ut 70 st ischokladformar på en bricka eller plåt medan choklad & kokosfett smälter
- Tillsätt Nutellan och rör nu om till en jämn smet
”Knäcktratten” eller ”chokladtratten” som den också heter är en av mina bästa vänner i köket när jag bakar/kokar bl.a. godis. har du ingen knäcktratt så finns den bl.a. att köpa på Lyckas med mat – HÄR annars kan du använda en liten kanna eller liknande för att fördela smeten i formarna utan massa spill som i sin tur brukar välta formarna och det roliga med bak slutar i irritation 😉
6. Låt nu chokladen stelna, ute på balkong, i kyl eller frys
Och låt dej väl smaka!
Och sen vill du bara ta en tugga till och en till och en till…
Baka inte dessa om om du måste hålla igen på de goda.