Så gör jag med iver en till cheesecake i mini-muffinsformar, men här med pepparkakor som botten, så det blev följande ingredienser:
- 160 g pepparkakor
- 100 g rumsvarmt smör
- ev- 0,5-2 msk neutral olja
- 2 ägg
- 90 g strösocker
- 1 msk vaniljsocker
- 400 g naturell färskost
- 1-2 tsk apelsinarom
- apelsinströssel
Instruktioner
-
Krossa pepparkakorna och mixa dem ordentligt i matberedare med kniven monterad
-
Tillsätt smöret skuret i mindre bitar och blanda samman med kniven det hela ett par varv med kniven. Om det är för torrt tillsätt lite olja
-
Tryck ut smulröran i botten på 50 små muffinsformar.
-
Vispa ägg, socker & vaniljsocker riktigt länge så det blir vitt & pösigt
-
Blanda ner färskosten & apelsinaromen och rör om det hela till en jämn smet.
-
Ta en tesked eller en smetfördelare, spritspåse eller liknade och fördela smeten i varje form.
- Garneramed lite apelsinströssel på varje kaka
-
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen på 200°C i ungefär 15 minuter. Kakorna ska inte vara helt genomgräddade, utan dallra lite.
-
Ställ kakorna att svalna och stelna, först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet.
