Mini pepparkakscheesecake

Så gör jag med iver en till cheesecake i mini-muffinsformar, men här med pepparkakor som botten, så det blev följande ingredienser:

  • 160 g pepparkakor
  • 100 g rumsvarmt smör
  • ev- 0,5-2 msk neutral olja
  • 2 ägg
  • 90 g strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 400 g naturell färskost
  • 1-2 tsk apelsinarom
  • apelsinströssel
Instruktioner
  1. Krossa pepparkakorna och mixa dem ordentligt i matberedare med kniven monterad
  2. Tillsätt smöret skuret i mindre bitar och blanda samman med kniven det hela ett par varv med kniven. Om det är för torrt tillsätt lite olja
  3. Tryck ut smulröran i botten på 50 små muffinsformar.
  4. Vispa ägg, socker & vaniljsocker riktigt länge så det blir  vitt & pösigt
  5. Blanda ner färskosten & apelsinaromen och rör om det hela till en jämn smet.
  6. Ta en tesked eller en smetfördelare, spritspåse eller liknade och fördela smeten i varje form.
  7. Garneramed lite apelsinströssel på varje kaka
  8. Grädda kakorna i nedre delen av ugnen på 200°C i ungefär 15 minuter. Kakorna ska inte vara helt genomgräddade, utan dallra lite.
  9. Ställ kakorna att svalna och stelna, först i rumstemperatur och sedan i kylskåpet.
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.