Flarn är väl alltid något som tål att bjudas på 😉 Jag bakar här flarn både på kokos & havregryn, med följande ingredienser:
- 75 g smör eller margarin
- 20 g havregryn
- 30 g kokosflingor
- 90 g socker
- 30 g vispgrädde
- 45 g ljus sirap
- 60 g vetemjöl
- 1/4 tsk bakpulver
Garnering: ev. choklad
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 185-215°C.
- Smält matfettet och dra kastrullen från värmen.
- Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en jämn fördelad smet.
- Klicka ut smeten glest på bakpappersklädd plåt, ca 8 kakor på varje plåt. Tänk på att de flyter ut under gräddningen.
- Grädda i mitten av ugnen i 5–6 minuter. Låt de nygräddade kakorna svalna på plåten innan de lossas.
- Hacka eventuellt lite choklad och smält på svag effekt i mikrovågsugn eller över varmt vattenbad. Pensla den smälta chokladen tunt på undersidan av flarnen
Låt chokladen stelna, om du valt att pensla baksidorna av kakorna med choklad – om inte:
Hugg i och låt smaklökarna belönas