En härlig kaka som påminner om vissa flarn. Och använder man mandelmassa istället för flagad mandel flyter de ut under gräddningen och blir just flarn.
Jag gör klassikern med mandelflarn och använder följande ingredienser:
- 100 g vispgrädde
- 90 g råsocker
- 50 g smör
- 60 g vetemjöl
- 100 g mandelspån (eller mandelmassa om du vill göra flarn)
- 60 g russin
- 100 g vit choklad till garnering
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 125-150°C
- Klä ett par plåtar med bakplåtspapper
- Blanda samman grädde, råsocker & smör i en kastrull, och låt detta sjuda – småkoka på svag värme under 5-10 minuter
- Ta av kastrullen från värmen och blanda i mjöl, mandelflarn & russin
- Klicka ut smeten med tesked på plåtar.
Använder du mandelmassa för att göra flarn – så klicka bar ut 6 smetklickar per plåt – då dessa flyter ut mycket.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca: 12-17 min
- Låt kakorna svalna på plåten
- Hacka chokladen och smält den försiktigt i mikro
- Pensla eller spritsa chokladen på kakorna, som nu svalnat
- Låt chokladen stelna & njut!