Innan helgen tog vid, bakade vi gluten- & mjölfria kladdkakebrownies med detta recept – där vetemjölet byttes ut till glutenfri mjölmix och de elever på skolan som inte tål gluten eller mjölkprotein, blev mycket nöjda. Ja, även de som tål både gluten & mjölkprotein. Jag tänkte därför baka dessa till min Indiska prins som surprise när han i kväll kommer hem efter att ha varit i Boden och dömt lite fotboll.
Jag använder följande ingredienser:
- 400 g mörk choklad (Hälften Willys & hälften Lidls)
- 300 g smör
- 1 krm salt – vilket jag glömde ;((
- 360 g strösocker
- 240g vetemjöl
- 4 ägg
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 180°C
- Hacka chokladen
- Smält smöret i en stor kastrull och ta sen av från värmen
- Ta i hälften av chokladen i det smälta smöret och rör om tills chokladen smält.
- Tillsätt salt, vetemjöl, socker & ägg och rör om till en jämn massa
- Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form på ca: 25×35 cm
- Strö över resten av den hackade chokladen
- Grädda i ca: 20 min
- Låt kakan svalna
och skär i små bitar
- Njut!