Macarones på när macarones ska bakas

Måste bara få avslöja att jag köpte ett par mönster från Jonic-textil – OCH jag som hittills haft svårt för att hitta mönster som passar min kropp – ritar ju hellre av något plagg som passar och syr efter det. Men nu hände det att jag köpte några mönster och ett av dem var detta:

400bc9b0c9eb4a36931fd46d9c9dc7ffd8c19a3f_451x294.jpg macaronesklanningen1

och det kostade en hundring på Jonic textil du hittar det på: Minikrea raglan jerseyklänning. När du väl förstått mönstret finns en del variationer att göra. T.ex. v-ringad hals & avvikande tyg i midja:

hundvalpsklanning

Hur som helst är jag till slut mycket nöjd med mönstret – men till en början fattade jag inte mycket. Båda ärmarna klipps ut i ett stycke med ett ryggok – och någon svensk beskrivning följde inte med som jag hittade, men en norsk… inte tvärenkelt för en sån som mig – för det följde inte med vidare bra bildinstruktioner heller. MEN när jag väl fattade så var det hela superenkelt. Så här på eftermiddagen sydde jag två klänningar från mönstret. OCH det passar rätt bra på mig.

 

macaronsklanningen.png

På tisdag ska en av mina grupper i Bageri & Konditoriutbildningen baka macarones… gissa vad jag kommer att ha på mig då… ledtråd 1: Någon av dessa två klänningar. Ledtråd 2: Den har inga motiv på hundar   😉

Tygerna jag har använt kommer från Zannaz

  • Macarones tyget 
  • Hundtyget – hittar jag inte, så kanske har jag köpt det någon annanstans eller så är det slut. Zannaz har dock sjukt många fina trikå tyger och flera med andra hundar på – och priserna är i samma nivå som Ohlssons tyger

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.