I morgon slår portarna upp för årets smakfestival i Umeå
Jag och mina kollegor på Astars restaurangutbildningar och givetvis våra fantastiska elever är med första gången.
Vi fokuserar på maten men självklart blir det en efterrätt också eller två men av samma variant.
Jag och några av mina bagerielever gjorde receptet samtidigt som vi vispade kokosgrädde – så det blev en vuxenvariant toppad med mango och barnvariant toppad med hallon
Det är chokladmousse fri från mjölk och ägg jag skriver om.
Här följer recepten, först vuxenvarianten som har starkare chokladsmak:
Ingredienser (vuxen):
- 1 liter kokosgrädde
- 0,5 tsk salt
- 90 gram kakao
- 45 gram vaniljsocker
- 100 gram mörk sirap
Ingredienser (barn)
- 1 liter kokosgrädde
- 0,5 tsk salt
- 90 gram kakao
- 45 gram vaniljsocker
- 100 gram mörk sirap
- 100 gram ljus sirap
- 60 gram florsocker
Instruktioner:
- Vispa samman alla ingredienser
- Häll upp i portionsförpackningar
- Förvara i kyl
Toppa med valfria bär eller frukter
Eller krossade karameller: turkisk peppar… det ska jag göra på nästa sväng