Mera klänningar med Onion 2012

Detta är en av få gånger jag gillar ett köpemönster. Det bästa brukar jag tycka är att rita eget efter något favoritplagg. Men detta mönster från Onion görs sig verkligen fin – finast i viskos, tycker jag.

Idag på min sista semester dag, blev det tre klänningar sydda, efter Onions mönster 2012. Jag köpte det på Sy- & hantverksfestivalen i Umeå för två veckor sedan. Men googla lite så hittar du det bl.a. hos Fagert: HÄR och kanske på Tradera… kanske billigt till och med?

19okt-blåblommigklänning

Tyget är av viskos och inköpt hos tyg.se, På följande länk har du flera blommiga tyger sorterat från billigast till dyrast: Tyg.se/blommiga_viscostyger

Klänningen här nedan är också av ett viscostyg från samma företag: Tyg.se

blommig-onion2012

Och sist ut klänning jord efter samma mönster men med ett tyg jag fann på Sy- & hantverksmässan i Umeå i Tygverkets monter, hittar det dock inte på deras hemsida – men många andra fina tyger. Tyget är ett Liberty London tyg. En blandning mellan viscose och vanligt bomullstyg – lite likt poplin. Inte lika fint fall som i viscose dock, men ett mönster jag bara älskar!19okt-liberty

Mönstret från Onion som jag sytt dessa klänningar från är mycket enkelt att följa och jag har dessutom inte ett blixtlås eller knapp i någon av klänningarna. Ett nytt favoritmönster som jag vid ett annat tillfälle ska prova sy efter med trikåtyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.