Idag är det farsdag och jag gjorde en smarrig smörgåstårta, på färdig botten… (ja, jag skäms, men tiden räckte inte till…)
Ingredienser:
- 3 stora runda polarbröd
- Skinkfyllning (se nedan)
- Skagenröra (se nedan)
- 2,5 dl gräddfil (till spackling)
- 2,5 dl vispgrädde (till spackling)
- Örtkrydda efter smak
- Vindruvor (till dekorering)
- Gurka (till dekorering)
- Ägg (till dekorering)
- Lax (till dekorering)
- Ostskivor (till dekorering)
- Salladsblad (till dekorering)
- Tomter (till dekorering)
INSTRUKTIONER:
- Koka ägg i ca: 6-8 min
- Gör skinkfyllningen (se nedan)
- Bred på skinkfyllningen på första brödet. Ta ett tjockare lager runt hela kanten.
- Lägg på bröd nr 2 på skinkfyllningen
- Gör Skagenröran
- Bred på skagenröran på bröd nr 2
- Lägg på bröd nr 3 (sista brödet)
- Vispa ihop grädde & gräddfil, blanda i örtkrydda efter smak
- Spackla hela tårtan
- Hacka, skiva & skär ägg (klyfta & skiva), tomter (klyfta) gurka (skiva på längden), vindruvor (halvera), ost (skiva), lax (skiva), salladsblad (till strössel) & paprika (till strössel)
- Dekorera
Skinkfyllning:
- 3 dl färskost (Philadelphia)
- 3 dl creme fraiche
- 300 g rökt skinka
- 1,5 dl smörgåsgurka
- 1 äpple
- 15 cm purjolök
Instruktioner:
- Blanda samman färskost & creme fraiche (=ostkräm)
- Finhacka skinka, smörgåsgurka, äpple & purjolök
- Blanda i hacket i ostkrämen
Skagenröra:
- 500 g skalade räkor
- 3 dl majonnäs (se tidigare inlägg: majonnäsrecept)
- 3 dl creme fraiche
- 1 knippe dill
- 1 citron
- 2-3 krm salt
- 2-3 krm pepparmix
Instruktioner:
- Blanda ihop majonnäs & creme fraiche
- Pressa ner citronsaft (från citronen) i majonnäsblandningen
- Hacka dillen och blanda ner i röran
- Salta & peppra efter smak
- Rör ner räkorna