Chokladknäck med apelsin

Julmusik på, och jag har en del grädde som varit fryst som jag idag tänker koka en del olika knäck på. Först av knäckkokandet blir med smak av choklad och apelsin. Jag tänker på de romerska chokladbågarna som nu finns att köpa lite här och var inför julen.

Ingredienser:

  • 225 g strösocker (2,5 dl)
  • 250 g vispgrädde (2,5 dl)
  • 350 g ljus sirap (2,5 dl)
  • 20 g kakao (3 msk)40 g smör (3 msk)
  • 2-3 korkar apelsinarom
  • Apelsinströssel

Instruktioner:

  1. Blanda samman socker, grädde, sirap OCH kakao, om du valt smaksättning: Choklad & apelsin, i en tjockbottnad kastrull och börja koka detta. Rör mellan varven och se till att det inte bränner fast i botten.
  2. Placera ut knäckformar.
  3. Lägg en nypa apelsinströssel i varje knäckform img_2044
  4. Koka till smetens yta mäter 130°C
  5. Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret OCH apelsinarom
  6. Fördela kolasmeten i knäckformar
  7. Toppa varje knäck med en nypa strössel img_2045-1
  8. Låt svalna, gärna i kyl, så kan du snabbare smaka!

b75d93c9-9529-4d5d-97ce-4b8471dfb6b5-37874-000012189455a423_file

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.