Julmusik på, och jag har en del grädde som varit fryst som jag idag tänker koka en del olika knäck på. Först av knäckkokandet blir med smak av choklad och apelsin. Jag tänker på de romerska chokladbågarna som nu finns att köpa lite här och var inför julen.
Ingredienser:
- 225 g strösocker (2,5 dl)
- 250 g vispgrädde (2,5 dl)
- 350 g ljus sirap (2,5 dl)
- 20 g kakao (3 msk)40 g smör (3 msk)
- 2-3 korkar apelsinarom
- Apelsinströssel
Instruktioner:
- Blanda samman socker, grädde, sirap OCH kakao, om du valt smaksättning: Choklad & apelsin, i en tjockbottnad kastrull och börja koka detta. Rör mellan varven och se till att det inte bränner fast i botten.
- Placera ut knäckformar.
- Lägg en nypa apelsinströssel i varje knäckform
- Koka till smetens yta mäter 130°C
- Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret OCH apelsinarom
- Fördela kolasmeten i knäckformar
- Toppa varje knäck med en nypa strössel
- Låt svalna, gärna i kyl, så kan du snabbare smaka!