Sömnadsperiod

Jag är inne i en intensiv sömnadsperiod – men har inte visat eller skrivit om det alls ännu…

Igår provade jag ett nytt symönster från Line2Line, ett danskt märke. Beskrivningen är på danska – så den är klurig… men har man sytt tidigare är det inget problem att man inte kan danska, när man vill sy ett mönster från Lne2Line. De mönster jag har sytt från företag tidigare har varit bra i passformen och relativt enkla att sy.

I går var det dags för detta mönster K2229. (in köpt från Den är min) 200119-line2line2229

Jag sydde tre stycken – i olika tygkvaliteter, med detta som resultat – de är mer olika än vad som kommer fram av bilderna. 200119-3klänningar-line2line-k2229

Den första är sydd i ett stickat tyg (polyester) som just nu finns att köpa på Ohlssons tyger för 59 kr/metern. Det är är oxå sytt efter originalmönstret med polokrage.

Den andra & mittersta är sydd i ett leopardmönstrat viscose-trikå tyg, även det från Ohlssons tyger. Här skippade jag polokragen och fållade bara ner u-ringningen.

Och den tredje klänningen i sytt i ett blommigt bomullstrikå tyg från Avrebeka – hon brukar finnas på olika hantverksmarknader, men säljer även via Facebook på följande länk: https://www.facebook.com/Avrebeka-sytt-o-broderat-187369908115164/ Likaså här så skippade jag polokragen och klippte ut u-ringningen lite större fram innan jag fållade den.

Hoppas någon av mina läsare blev inspirerad – skicka gärna en bild på vad du sytt av detta mönster, så lägger jag upp det här i bloggen som inspirationsbild till andra.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.