Hjortrongelé av årets första hjortron

En liten tripp i skogen på jakt efter ett av skogens guld

Och visst hittade vi några som var redo att följa med hem, men ännu fler som vill vänta ytterligare ett par dagar.

Så av dem guldbären jag fick med mig hem blir det nu hjortrongelé. Jag började med att safta ur dem i saftmajan

och fick då 7-8 dl rå hjortronsaft. Till saften tillsatte jag:

  • 1-2 tsk pressad citronsaft
  • 7 dl gelésocker

Detta kokade jag under 1 minut innan jag hällde upp det på varma glasburkar

Nu ska läckerheten bara svalna innan jag kan baka med och/eller ha det som tillbehör till maten.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.