Snart är det jul, och idag är jag sugen på baka och fylla upp frysen med lite juliga godsaker. Chokladbollar gillas av de flesta, så jag tänkte att jag gör en julig variant där jag tillsätter lite kardemumma och använder mig av ett juligt kaffe, i övrigt utgår jag från mitt favoritrecept, och använder därför följande ingredienser:

- 330 g havregryn
- 75 g kokosflingor
- 15 g vaniljsocker
- 225 g florsocker
- 4 krm kardemumma
- 60 g kakao
- 45 g O´boypulver
- 225 g smör
- 45 g mjölk
- 75g starkt julkryddat drickfärdigt kaffe (Se detta inlägg)
Garnering: kokosflingor, pärlsocker, strössel, hackade nötter eller annat
Instruktioner:
- Ta fram matberedaren och montera kniven. Lägg i alla torra ingredienser och kör maskinen tills det blivit ett fint mjöl
- Tärna smöret och lägg i smöret, kaffet & mjölken i skålen och kör ytterligare ett par minuter tills allt är en jämn smet
- Flytta över smeten till en skål och täck med plastfolie och låt smeten vila ca: 20-30 minuter i kylen
- Gör i ordning garneringen på ett fat
- och börja rulla smeten till små eller stora bollar som du sen rullar i garneringen

men i vanliga fall rullar jag chokladbollar i pärlsocker eller strössel
Lägg bakverken i små lådor och njut lite närsom 😉
