Sockrig chokladfudge, efter mammas recept. En storfavorit

Min mamma gjorde inte denna så tjock, alltså hon följde inte helt instruktionerna från grundreceptet, och så ska jag också göra idag. Jag kommer dessutom på en del av det jag kokar idag att också strö på lite flagad mandel.


Ingredienser:
- 75 gram kakao (1,9 dl)
- 675 gram strösocker (7,5 dl)
- 1,95 gram salt (1/3 tsk)
- 53 gram ljus eller mörk sirap (2,5 msk)
- 250 gram kaffegrädde (2,5 dl)
- 35 gram smör
- 11,5 gram vaniljsocker (1,25 msk)
Instruktioner:
- Lägg bakplåtspapper på 2 brickor och eller plåtar (om du vill ha dem tunna, använd 1 om du vill ha dem lite tjockare) och vik ev. upp kanterna lite.
- Blanda kakao, strösocker, och salt o tjockbottnad kastrull
- Blanda i sirap & grädde
- Sätt på spisplattan på medelvärme och låt koka på medelvärme under omrörning tills massan mäter 120 grader.
- Ta bort från värmen och rör ner smöret.
- Häll allt i en bunke och vispa med elvisp tills massan blivet tjock och nästan styv
- Blanda i vaniljsockret
- Häll ner chokladmassan på brickorna/plåtarna
- Strö ev. På lite garnering, om då önskas
- Låt det hela stelna innan du skär i lagom stora bitar


