Favorit i repris

Sockrig chokladfudge, efter mammas recept. En storfavorit

Min mamma gjorde inte denna så tjock, alltså hon följde inte helt instruktionerna från grundreceptet, och så ska jag också göra idag. Jag kommer dessutom på en del av det jag kokar idag att också strö på lite flagad mandel.

Ingredienser:

  • 75 gram kakao (1,9 dl)
  • 675 gram strösocker (7,5 dl)
  • 1,95 gram salt (1/3 tsk)
  • 53 gram ljus eller mörk sirap (2,5 msk)
  • 250 gram kaffegrädde (2,5 dl)
  • 35 gram smör
  • 11,5 gram vaniljsocker (1,25 msk)

Instruktioner:

  1. Lägg bakplåtspapper på 2 brickor och eller plåtar (om du vill ha dem tunna, använd 1 om du vill ha dem lite tjockare) och vik ev. upp kanterna lite.
  2. Blanda kakao, strösocker, och salt o tjockbottnad kastrull
  3. Blanda i sirap & grädde
  4. Sätt på spisplattan på medelvärme och låt koka på medelvärme under omrörning tills massan mäter 120 grader.
  5. Ta bort från värmen och rör ner smöret.
  6. Häll allt i en bunke och vispa med elvisp tills massan blivet tjock och nästan styv
  7. Blanda i vaniljsockret
  8. Häll ner chokladmassan på brickorna/plåtarna
  9. Strö ev. På lite garnering, om då önskas
  10. Låt det hela stelna innan du skär i lagom stora bitar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.