Mjukgörande kräm

Kanske är det läget i världen just nu som gör att jag prövar på att göra lite hudvårdsprodukter… för egentligen är det väldigt onödigt. Det finns så otroligt många bra, naturliga och ekologiska produkter på marknaden redan. Men jag är väl rastlös 😬  Innan jag delar med mig av min blandning – vill jag dela med mig av några ord från sidan Allt om honung, som handlar om att smälta bivax.

Här kommer en skärmdump:

bivax

Så nu vet du att du ska spara konservburkar till detta ändamål  =)

Jag använder

 • 65 gram bivax
 • 25 gram shea smör
 • 25 gram mango smör
 • 90 gram rapsolja
 • 50 gram avokado olja
 • 30 gram kokosolja
 • 30 gram jojoba olja
 • 1-2 ml e-vitamin
 • 1-2 eterisk olja (tea tree)

Instruktioner:

 1. Används bivaxplattor så dela i mindre bitar och smält i vattenbad (i ett kärl som du inte behöver använda till andra projekt, eftersom det kommer att vara svårt att få kärlet helt rent sen). Blanda ner shea- och mango smör. Och låt allt smälta samman.
 2. Ta bort från värmen och blanda ner oljorna: raps, avokado, kokos och jojoba. Rör om väl
 3. Blanda ner e-vitamin följt av eterisk olja, jag använder Tea tree som eterisk olja eftersom det är bra vid sår och torr hud spricker ju gärna eller har på annat vis ofta sår. Rör om noga och tappa upp på burkar/flaskor.

Sen hällde jag upp det på två plastflaskor (100 ml vardera) och på två plastburkar. Hade föredragit att hälla upp allt på flaskor, men nu hade jag bara två hemma.

Produkterna till detta har jag dels köpt på Opellas nätbutik men bivaxen inhandlades av min man i Umeå Ekobutik, på västra Norrlandsgatan, av en mycket trevlig och sympatisk ung herre, hälsar maken min 😁

Nu kommer förhoppningsvis mina händer och andra kroppsdelar vara mjuk och len i vinter. Vintern i sig är ju torr och kall och tär på vår hund och likaså all handtvätt som äger rum pga rådande pandemi.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.