Smarrig fläskilégryta med bacon & grönsaker

Härom dagen gjorde jag en stor sats av en favoritgryta så jag skulle ha rester under ett par dagar. Men på två dagar var den slut och då var vi bara två hemma ena dagen och tre den dagen.

Jag hade redan skrivit ner receptet i ett utkast till ett blogginlägg och det som saknades var bilder… men den detaljen missade jag. Är man här för att se bilder på en gryta så finns det massor nätet. Här en en liten skärmdump som bara visar ett fåtal. =) Och dessa är ju NÄSTAN på pricken likt mitt…

men min har lite andra detaljer i som lyfter smakerna och som gör att grytan passar både stora och små.

Här följer receptet på hur jag gjorde (men utan bilder). Och som de flesta grytor blir även denna godare dagen efter och dagen efter det. =). så denna är ypperlig att göra stora män

Ingredienser jag använder denna gång är:

  • 500 gram tärnat bacon
  • 1-2 lök 
  • 1-2 paprika
  • 2 morötter
  • 2 st fläskfilé
  • Vitlökspeppar efter smak
  • svartpeppar efter smak 
  • 2 msk grönpeppar i lag
  • 4 msk kalvfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk dijonsenap
  • 4 dl vatten 
  • 2 dl vispgrädde  
  • ev. Maizena redning

Så här gör jag, så då kan du också göra så, eller så gör du på sånt sätt som passar dig. =)

  1. Stek bacon & lägg över det i en gryta, ta vara på fettet för att steka grönsakerna & köttet
  2. Skär grönsakerna i mindre bitar och stek snabbt och ta över dem i grytan med baconet
  3. Skär fläskfilén i mindre bitar, typ grytbitestorlek.
  4. Bryn köttet och lägg ner i grytan med det andra.
  5. Ta ner kryddorna i grytan tillsammans med fond, soja, senap och vatten.
  6. Rör om i grytan och värm upp. Låt detta koka svagt i minst 10 minuter.
  7. Innan servering tillsätter du grädden och låter det koka ihop sig under ca 5 min.
  8. OM grytan känns lite blaskigt, tillsätt lite redning 1-2 msk och koka ihop, upprepa vid behov.
  9. Smaka av och tillsätt ev. mer peppar eller andra kryddor.

Servera med potatis (kokt eller stekt, ris eller pasta och en fräsch sallad och njut under flera dagar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.