Kanelmuffins

Det bidde lite kanelmuffins igår oxå.1april17-kanelmuffins2

Jag använde följande ingredienser:

  • 50 g rapsolja
  • 160 g (3 st) ägg
  • 180 g strösocker
  • 0.5 msk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 250 g mjölk
  • 180 g vetemjöl
  • 10 g (2 tsk) bakpulver

Instruktioner:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i maskin eller med elvisp jättelänge (tills det blir ljust och riktigt pösigt).
  3. Tillsätt mjölk och olja och fortsätt vispa.
  4. Rör ihop vetemjöl, kardemumma, kanel och bakpulver i en annan skål.
  5. Svep ner mjölblandningen och blanda  snabbt ner i smeten, med slickepott eller liknande.
  6. Fyll muffinsformar med smet till 2/3.
  7. Grädda i ca: 10 min (små) 15–20 min (stora).1april17-kanelmuffins1

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.