Det bidde lite kanelmuffins igår oxå.
Jag använde följande ingredienser:
- 50 g rapsolja
- 160 g (3 st) ägg
- 180 g strösocker
- 0.5 msk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 1 tsk vaniljsocker
- 250 g mjölk
- 180 g vetemjöl
- 10 g (2 tsk) bakpulver
Instruktioner:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker i maskin eller med elvisp jättelänge (tills det blir ljust och riktigt pösigt).
- Tillsätt mjölk och olja och fortsätt vispa.
- Rör ihop vetemjöl, kardemumma, kanel och bakpulver i en annan skål.
- Svep ner mjölblandningen och blanda snabbt ner i smeten, med slickepott eller liknande.
- Fyll muffinsformar med smet till 2/3.
- Grädda i ca: 10 min (små) 15–20 min (stora).