Jag kokade ju en del knäck förra helgen och en del av den knäcken fylldes i knäckformar men bara till en tredjedel av formen. Ovanpå la jag en täcke av nougat och nu på söndagsmorgonen toppade jag dessa med mörk choklad som jag smälte tillsammans med lite kokosfett.
En knäck med med nougattäcke toppad med ischoklad. Och det blev riktigt, riktigt smarrigt!
Ingredienser:
- 135 g strösocker (1,5 dl)
- 150 g vispgrädde (1,5 dl)
- 210 g ljus sirap (1,5 dl)
- 20 g smör (1,5 msk)
- 150 g nougat
- 150 g choklad
- 20 g kokosfett
- 75-100 st knäckformar
Instruktioner:
- Koka samman socker, sirap & grädde till ca: 130-135 grader. Ta av från värmen
- Klicka i smöret och rör runt tills smöret smält in i kolamassa,
- Fyll knäckformarna till hälften av kolamassan och låt selna
- Smält nougaten försiktigt
- Fyll på varje knäckform med kola med nougat – nästan ända upp. Låt stelna i kyl.
- Smält chokladen med kokosfettet
- Fyll varje knäckform med kola & nougat med lite choklad. Låt stelna.
- Njut!