Knäckflarn med gräddkola

När jag lix är på stort G   så gör jag även knäckflarn – nästan som havreflarn – men mycket godare, om du frågar min Indiska prins som älskar Havreflarn mer än han älskar mig  😉

Jag använder följande ingredienser:

  • 75 g smör
  • 90 g socker
  • 40 g havregryn
  • 60 g vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 25 g grädde
  • 25 g vatten
  • 70 g sirap
  • 1 kork gräddkola arom

Instruktioner:

  1.  Sätt på ungnen på 175-200°C (det lägre vid varmluft)
  2. Smält smöret.
  3. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
  4. Klicka ut smeten glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tag ca 1 tsk till varje kaka och lägg 11 klickar på varje plåt.
  5. Grädda mitt i (vid över- & undervärme) ugnen tills flarnen nästan slutat att bubbla och fått en fin färg,ca 4-7 minuter.

Vill man göra det lättare, så breder man ut smeten på en plåt och gräddar dem lite längre.

När de svalnat ca: 2 minuter skär man dem i längder med hjälp av T.ex en pizzaskärare

och dessa knäckflarn med gräddkolasmak blev, enligt prinsen: jättebra och gott!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.