När jag lix är på stort G så gör jag även knäckflarn – nästan som havreflarn – men mycket godare, om du frågar min Indiska prins som älskar Havreflarn mer än han älskar mig 😉
Jag använder följande ingredienser:
- 75 g smör
- 90 g socker
- 40 g havregryn
- 60 g vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 25 g grädde
- 25 g vatten
- 70 g sirap
- 1 kork gräddkola arom
Instruktioner:
- Sätt på ungnen på 175-200°C (det lägre vid varmluft)
- Smält smöret.
- Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
- Klicka ut smeten glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Tag ca 1 tsk till varje kaka och lägg 11 klickar på varje plåt.
- Grädda mitt i (vid över- & undervärme) ugnen tills flarnen nästan slutat att bubbla och fått en fin färg,ca 4-7 minuter.
Vill man göra det lättare, så breder man ut smeten på en plåt och gräddar dem lite längre.
När de svalnat ca: 2 minuter skär man dem i längder med hjälp av T.ex en pizzaskärare
och dessa knäckflarn med gräddkolasmak blev, enligt prinsen: jättebra och gott!