Vi har precis flyttat och saffranspistillerna jag la i marinad i vintras kom bort…
Så nu marineras nya:
- 10 gram saffran,
- 100 g konjak, rom eller annan sprit (alkoholen försvinner vid gräddning)
- 100 g råsocker
- Väg upp & blanda samman.
- Låt stå minst 24 timmar (men gärna 1 år eller flera)
- Använd i saffransbaket. 0,5 gram saffran motsvarar 10 gram saffransblandning. Mortla gärna den del du använder i baket & tillsätt den i degvätskan. Därefter följer du ditt recept.
Ett halvt gram saffran ska då motsvaras av 10 gram saffransblandning.
Om du lägger saffran i marinad 1 år innan – så får du mer smak från dem och kan låta 0,5 gram saffran motsvara 5 gram marinad eller ännu mindre.
[…] 10 gram saffransmarinad (se recept i mitt förra inlägg) […]
GillaGilla